[website to watch] cleo lidewij

Sinds mijn blogje over Jip van Oldfashioned at Heart ben ik helemaal into het vermaken, a.k.a. refashioning, van kleding. Eerder vermaakte ik zelf al een 80’s zijden jurk met pofmouwen tot LBD. Zelfs de meest slechtzittende bloesjes kunnen transformeren in een elegante blouse, en zelfs de meest hobbezakkerige jurken in mooie japons. Daarom heb ik het web afgestruind naar blogs die ook bezig zijn met vermaken, met een zeer bevredigend resultaat! Vandaag tip ik: de blog van Cleo Lidewij.

Cleo heeft wat mij betreft het goed gedaan: ze zet haar passie in om wat bij te verdienen! Ze struint niet alleen tweedehandswinkels af om daar toekomstige pareltjes te vinden, maar ook maakt ze refashioning projecten on demand. Hoe cool?

Volgens mij is Lidewij een Vlaamse, want ze heeft het over kleedjes en shopt graag bij Think Twice, de Belgische vintagewinkel waarop ik in Brugge stuitte. Door haar blog zie ik helemaal in hoe je verder moet kijken naar maten of ouderwetse kledingstijlen; als je een patroontje of materiaal leuk vind en er is genoeg stof om mee te werken, en het heeft ook nog eens een leuke prijs: pakken! Vooral zomerjurkjes lijken mij haar specialiteit.

Cleo Lidewij outfit

Cleo zet niet echt tutorials online – can you blame her, het uitwisselen van je vakgeheimen is niet makkelijk – maar haar voor- en nafoto’s bieden genoeg inspiratie. Vandaar dat ik vandaag dus van harte de blog van Cleo Lidewij aanbeveel!

Liefs, José

Foto’s: cleolidewij.wordpress.com

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Bedankt voor je leuke en enthousiaste vermelding van mijn blog, heel tof om te lezen. Ik woon inderdaad in België, maar ben van NL. ‘In the heat of the moment’ vergeet ik foto’s te trekken en wil ik het liefst zo vlot mogelijk door werken waardoor tutorials er nooit komen. Ik ben dus iets meer bezig met het vernaaien dan het bloggen. Maar ik beloof binnenkort meer tips los te laten ;-). Mocht je nog zoekend zijn naar meer blogs waar kleding vermaakt wordt, dan mail ik je gerust een lijstje.

    • Hi Cleo,

      Tips voor vermaak-blogs zijn altijd welkom, waarom deel je ze niet hier? Ook leuk voor andere fashionista’s! Ik ken het werken in the heat of the moment, dat heb ik vaak met mijn receptjes. Succes verder met je blog!

      Liefs José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *