weleda meest duurzame cosmeticamerk volgens rank a brand

Van de 30 onderzochte cosmeticamerken behaalt natuurcosmeticamerk Weleda met een B-ranking de hoogste notering. Dat laten Rank a Brand en StoereVrouwen weten bij de lancering van Natural Beautycase. Geen van de onderzochte bedrijven wist een A-label te halen. Is de cosmeticabranche op de goede weg of niet?

Met Dr. Hauschka, Logona en Santé als runners up in de B-categorie en Botanique, Lavera, Living Nature Zao met een C-ranking scoren slechts acht merken voldoende. Zij vermijden zoveel mogelijk het gebruik van parabenen, microplastics, ingrediënten op basis van petroleum en synthetische stoffen en genetisch gemanipuleerde stoffen. Daarnaast scoren ze goed in het gebruik van natuurlijke, hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen.

Maar toch is het eeuwig zonde dat geen van de bedrijven een A-label wist te halen! “Duurzaamheid cosmetica verdient geen schoonheidsprijs”, kopt Rank a Brand op haar blog. En dat is geen understatement omdat 22 van de onderzochte merken niet verder kwam dan een score van 30%, waarmee de vergelijkingswebsite de aankoop van deze merken niet aanbeveelt. Verrassingen hierbij zijn voor mij LUSH, The Body Shop en De Tuinen, merken die ik zelf ook wel eens aanbeveel.

Betekent dit dat je maar helemaal niets moet gebruiken? Uiteraard moet je jouw gezond verstand gebruiken en bepalen welke waarden voor jou belangrijk zijn. Is dat het milieu, dierenwelzijn of arbeidsomstandigheden? Verder kun je jouw favo merk altijd aanschrijven via social media of een duwtje in de rug geven via Rank a Brand. Op de website naoki.nl vind je een lijst van dierproefvrije merken en de ranking van Rank a Brand wordt uiteraard ook constant aangevuld.

Meer weten over duurzame cosmetica? Bezoek dan één van de vijf Go Natural Beauty events die StoereVrouwen door heel Nederland organiseert. Hier leer je meer over duurzame cosmeticamerken en ga je naar huis met een goedgevulde goodiebag. Zeker het bezoeken waard dus!

Bij welk merk zweer jij?

Liefs, José

Beeld: Rank a Brand, Juanedc, StoereVrouwen

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *