babymaten: welke babykleding in welk seizoen?

Wie voor de eerste keer zwanger is, kent het misschien wel: hellep, wat moet ik shoppen! Als mommy to be had ik geen idee wanneer die kleine nou welke maat nodig heeft (zoals je al zag in mijn baby shoplog video), en of het dan lange of korte mouwen moet dragen. Ik zocht op internet naar handige tabellen maar kwam tot de conclusie dat ik zelf maar aan de slag moest. Om andere (toekomstige ouders) te helpen en miskopen te voorkomen deel ik daarom vandaag graag mijn schemaatje voor baby kleding met babymaten per seizoen en aankleedtips!

Ik claim bij lange na geen expert te zijn hoor! Maar ik merk wel dat gesprekken met andere jonge moeders en zoektochten op internet mij hier en daar geholpen heeft. Zeker daarvoor dank aan vriendinnen en schoonzussen! Ook waren het schema Babymaten – van kledingmaat tot schoenmaat van 24baby.nl en het kledinginventarislijstje van littlewonderworld.nl een grote bron van informatie.

babymaten voor een julibaby

Zoals je in het onderstaande schema kan zien ben ik in juli uitgerekend. Dit schema is dan ook vooral handig voor moeders met eenzelfde due date, maar met wat gezond verstand kun je hem makkelijk schuiven naar jouw uitgerekende datum!

tips voor babymaten

De praktijk moet nog uitwijzen of dit echt een handig schema is, dus er komt zeker nog een vervolg. Maar het heeft mij in ieder geval wel wat inzichten gegeven:

  1. zo snel groeien baby’s toch niet hoor!
  2. je kunt je voorbereiden wat je wilt, het weer kun je toch niet voorspellen!
  3. net als bij volwassenen valt elk merk weer anders. zo schijnt Zara klein te vallen, H&M normaal en HEMA groot. ga dus vooral af op je eigen gevoel!

Al met al weet ik nu makkelijk hoe ik het lijstje af kan strepen. De kast en commode heb ik handig per maat ingedeeld, maar dat zal denk ik nog wel voorbij komen in een roomtour.

Hoe zou jij het aanpakken met het kopen van babykleding? Zou je random kopen wat je leuk vind of systematisch een lijstje af werken?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *