winkel met een missie

De nieuwste winkel met duurzame kleding en accessoires heeft het licht gezien; BrandMission in Haarlem opende ruim een jaar geleden in één van de gezelligste winkelsteden van Nederland. Green and the Cities was met andere geïnteresseerden uitgenodigd om een kijkje in de winkel te nemen. De eerste indruk begint al met de locatie. En die is niet verkeerd: te midden van luxere winkels én vlak bij de St. Bavo kon oprichtster Lonneke Verbunt, eerder werkzaam in de projectontwikkeling, haar droom opzetten: een winkel vol mooie en duurzame merken.

blair waldorf en diesel Ook de winkel zelf is niet verkeerd. De smalle eerste helft van het pand, met gevulde kledingrekken aan weerszijden, doet me denken aan grachtenpanden: eindeloos lang. Maar achterin bevinden zich nog veel meer kledingstukken én accessoires. De kleding is modern van snit en past duidelijk, ook gezien het prijskaartje, in het luxere segment waarin de Zijlstraat zich bevindt. Meteen valt mijn oog op diadeempjes met mooie kantdetails. Blair Waldorf, eat your heart out. En het jeansjurkje met petticoat van Twin Couture had makkelijk van Diesel kunnen zijn.

image

crowdfunding Erg mooi om te zien dat zo'n winkel instaan is door crowdsourcing - of crowdfunding zoals Lonneke het graag noemt. Naar mijn idee de eerste in zijn soort. Het klopt helemaal in de huidige visie van doen waar je achter staat. En dat lukt zeker met hulp van crowdsourcing platform We komen er wel.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *