winter capsule wardrobe ’17/’18

Ik weet het, met al die zonnestraaltjes afgelopen week lijkt het wel bijna lente. Maar ik ben nu pas echt toegekomen aan mijn winter capsule wardrobe. In eerste instantie had ik een herfst/winter capsule gepland, maar dat bleek toch niet helemaal handig. In de herfst gebruik ik vaker dunne vestjes en t-shirts, en dat voelde niet helemaal toepasselijk voor het koude winterweer dat we deze winter toch hebben (gehad). Daarom, in navolging op mijn eerste capsule wardrobe (herinner je die nog?) vandaag mijn winter ’17/’18 capsule wardrobe.

Allereerst: ik weet dat ik een nogal “somber” kleurpalet heb. Maar de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat felle kleuren me toch niet echt staan. Rood, hoe mooi de kleur ook is, blijkt niet te passen bij mijn zomer-type die koele tonen vraagt. En in de winter ben ik sowieso minder geneigd opvallende kleuren te dragen. Daarnaast voel ik me steeds meer aangetrokken tot die nonchalante scandinavische stijl met een beetje parisienne. Denk aan strakkere onderkanten (maar niet echt skinny’s) met wat meer bulky bovenkanten en veel grijs, crème en zachtroze.

Bij deze wintergarderobe heb ik nog een paar aanvullingen nodig: graag wil ik nog een lekker dikke (kabel)trui ter vervanging van de gouden trui (niet echt mijn kleur maar wel lekker warm), zoek ik nog een warm vest (bij voorkeur in grijs) en staat er nog een knit dress op mijn wish list. Binnenkort ga ik lekker een dagje naar Antwerpen, dus gewapend met mijn kaart hoop ik mijn kast aan te vullen!

In eerste instantie had ik deze garderobe gepland van december t/m februari, maar ik weet het nu nog net zo niet. Ik moet nog helemaal niet denken aan dunnere kleding en al hoewel ik heb genoten van de zon die we deze maand hebben gezien (nu al zonniger dan december+januari!) ben ik een koukleum. Laat die dikke knits maar lekker hangen!

Wat zijn jouw meest essentiële kledingstukken deze winter?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

3 Comments

  1. Mooi om te zien hoe jij echt een kleurenpallet hebt waarmee je alles onderling kunt combineren! Echt een bescheiden garderobe, knap! Ik heb nog iets te veel uitschieters om dat voor elkaar te krijgen, maar ik misschien heb ik die ook wel wat meer nodig om lol in mijn kast te houden. Ik werk nog volop aan wat bij me past. Mijn capsule loopt in principe tot 15 maart, maar ik kijk ook echt even aan wat het weer gaat doen hoor. Ik heb zeker zin in mijn lentestukken, maar dan moet het inderdaad nog wel even flink warmer worden!

    • Hi Hermien, wat leuk om te horen. Nou moet ik toegeven dat mijn garderobe ook zo bescheiden is omdat ik veelal thuis ben met mijn zoontje en vanuit huis werk. Als ik een kantoorbaan zou hebben zou hij waarschijnlijk wel uitbreiden. En aangezien ik hoor dat we volgende week vrieskou krijgen klinkt 15 maart helemaal niet als een verkeerde einddatum voor jouw capsule. Wat zijn jouw winter essentials?

      Liefs, José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *