[wishlist] kerstservies

Nu de blaadjes steeds meer vallen en ik mijn blote benen heb verruild voor dikke panties begin ik er echt zin in te krijgen: kerst. En dat uit zich op een misschien wat rare manier: ik ben op zoek naar hèt perfecte kerstservies. Iedereen die me kent weet dat ik een sucker ben van tradities en ouderwetse knus- en kneuterigheid. Kijk alleen al naar mijn verzameling theeserviezen. Een servies dat past bij het (winter)seizoen past daar helemaal bij!

Aangestoken tot überhuisvrouw Lana van Leeuwen van blog leesvoer.net (en dan bedoel ik huisvrouw in de meest positieve zin van het woord. Niet voor niets is “Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer” haar motto) die blogde over haar herfstservies ben ik zoekende naar een servies voor de winter. En natuurlijk heb ik hierbij weer een EcoFab iets voor ogen en dus moet het natuurlijk wel een tweedehands of fairtrade porseleinen setje zijn.

Tot nu toe heb ik vier serviesjes op het oog:

undefined

Dit servies heeft eigenlijk alles wat ik wil: een simpel wit bord met een toepasselijke rand. Alles. Behalve borden voor het diner! Zo jammer. Wel mooi voor een kerstbrunch!

undefined

Met de kerstklokken is dit een subtiel koffierservies voor de feestdagen. Niet helemaal wat ik zocht aangezien dit alleen maar is voor de warme dranken, maar zeker ook een kanshebber alleen al omdat het zo’n mooi servies is!

undefined

Kleine, grote èn soepborden. Van dit kerstservies kun je in ieder geval een heel kerstdiner lang van genieten. Alleen mist het net die klassieke twist die ik zo graag zou zien in een kerstservies. Such a shame!

undefined

Voor een afternoon tea is dit ideaal. Maar helaas heeft dit servies naar mijn gevoel niet genoeg delen.

Al met al ben ik het perfecte kerstservies nog niet tegengekomen. Maar aangezien ik nog wel eventjes heb gaat mijn zoektocht onverminderd voort! Heb jij nog tips? Ik hoor ze graag!

Liefs, José


Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *