zwangerschapsfotografie: leg jouw zwangerschap duurzaam vast

In veel dingen geloof ik niet als het gaat om baby´s. Nee, je hebt niet per sé alles nieuw nodig. En een complete flessenset aanschaffen terwijl je nog niet eens weet of die spruit wel of geen borstvoeding zal nemen vind ik persoonlijk een beetje overbodig. Zo dacht ik ook altijd over een zwangerschapsshoot. Nuchtere Hollandse die ik ben ervaar ik die hele “roze wolk” niet echt. Tuurlijk is er wel iets magisch aan zoiets kleins dat “vanzelf” in jouw lichaam groeit maar ik geloof echt niet dat dat van mijn gezicht af te lezen is. Maar ik ben ook maar menselijk en meningen veranderen.

Bij mij geschiedde dat op vakantie. Onze “laatste” vakantie samen (een uitdrukking die ik eigenlijke en beetje over de top vindt aangezien het doet suggereren dat je leven bijna voorbij is) benutten we ten volle. Een week lang bezochten we alle uithoeken van Corfu. Tuurlijk, het tempo moest een beetje aangepast worden op yours truly maar elke dag ontdekten we wel weer iets moois op het Griekse eiland. We wisten wel dat er een fotograaf rondliep maar waar zij nou rekruteerde…

Op onze laatste volledige dag besloten we heerlijk te luieren aan onze infinity pool met uitzicht op de zee. Geen verkeerde tijdsbesteding voor een babymoon! Daar was het dat we aangesproken werden met de vraag of we interesse hadden in foto’s. Een blik op mijn buik (ja, daar kon je echt niet omheen zo in bikini) maakte haar helemaal enthousiast en dus planden we een fotosessie later die dag. En ik kan het van harte aanbevelen! Ook al was onze fotografe een newbie op het gebied van zwangerschapsfotografie, toch voelde het heerlijk speciaal en als een duurzame herinnering aan niet alleen een mooie vakantie maar toch ook die eerste zwangerschap.

Nou hoor ik je al denken: ja, daar ga ik toch geen bakken met geld aan uitgeven? Dat hoeft ook zeker niet! Vorige week raakte ik geïnspireerd door de blogger Kim van alboe.nl voor een coole zwart-wit silhouet foto. Een uurtje geduld, een statief en wat simpele fotobewerking later had ik een pracht van een foto die ik zeker fotograafwaardig vind!

Ik kan je dan ook zeker aanraden om wat leuke buikfoto’s te maken. Vraag je lief, moeder of goede vriend(in) en laat je inspireren door pinterest en de handige tips van fotografiewebsite zoom.nl. Je gaat er gegarandeerd geen spijt van krijgen!

Wat vind jij van zwangerschapsfotografie? Doen of no go?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *